Цим принципом керується компанія «Агроснаб» ТМ «Фільварок». Ми пропонуємо використовувати рисове борошно у
виробництві м’ясопродуктів.
Корисні, технологічні властивості рисового борошна є цікавими для виробництв завдяки утворенню колоїдних зв’язків у фаршевій системі. Воно нейтральне на смак, а відтак не впливає на споживчі властивості продукції, на відміну від соєвих компонентів або пшеничного борошна.
Використання в рецептурі рисового борошна значно поліпшує структуру і стабілізує м’ясну систему в готовому продукті.
Йому властива висока вологоутримуюча здатність, що дає змогу зменшити втрати продукту при тепловій обробці, відтак отримати на виході продукт соковитим, високої якості.
Рисове борошно можна використовувати як багатофункціональну добавку при виготовленні м’ясних і м’ясовмісних продуктів. Його додають як в сухому, так і гідратованому вигляді замість 10-15% м’ясної сировини. А також в м’ясні консерви: в тушонку – 6%, в паштети – 8-10%.
Також допускається внесення у сухому вигляді під час приготування фаршу, а саме, додаючи його у фаршозмішувач або кутер. Вносити рисове борошно в фарш доцільно також при підвищеній вологості сировини. Використовуючи рисове
борошно, гідратація відбувається за співвідношення борошновода, як 1:4 або 1:6.
Рисове борошно можна застосовувати у виробництві напівфабрикатів, ковбасних виробів, сосисок, паштетів як натуральний продукт, який може заміняти модифіковані крохмалі, частково м’ясну сировину і бути харчовим наповнювачем.
Ми запрошуємо до співпраці виробників, які зацікавлені у створенні натуральних якісних продуктів. Нашим партнерам гарантуємо чесність, стабільність, високу якість продукції і взаємовигідні умови.
Вадим ОМЕЦИНСЬКИЙ,
заступник директора ТОВ Агроснаб (ТМ «Фільварок»)
тел.: (050) 387 58 58